AÖF - Açıköğretim - Ders Notları - Çıkmış Sorular

Tam Versiyon: Askerlik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba. Çok araştırdım ama net yanıt bulamadım. Askerlikle ilgili bir sorum olacak. Kamu yönetimi 4. Sınıf öğrencisiyim bu dönem 2, bahar döneminde de 7 dersten geçersem mezun oluyorum. Ancak 29 yaşındayım ve askerlik tecil sürem e-devlette 31.12.2016 olarak görünüyor. Yani bahar döneminde sınavlara girmeden askere alınma ihtimalim var. Askeriyedekiler kayıt yeniledikten sonra 1 yıl daha tecil olacağını söylediler ama 2 aydır tecil tarihi değişmiyor. Askere alınır mıyım? Veya yükseklisansa başvurabilir miyim okul bitmeden? Yanıtlarsanız çok makbule geçecek. Şindiden teşekkürler.
(16.11.2016, Saat:23:35)Aşigo_64 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar merhaba. Çok araştırdım ama net yanıt bulamadım. Askerlikle ilgili bir sorum olacak. Kamu yönetimi 4. Sınıf öğrencisiyim bu dönem 2, bahar döneminde de 7 dersten geçersem mezun oluyorum. Ancak 29 yaşındayım ve askerlik tecil sürem e-devlette 31.12.2016 olarak görünüyor. Yani bahar döneminde sınavlara girmeden askere alınma ihtimalim var. Askeriyedekiler kayıt yeniledikten sonra 1 yıl daha tecil olacağını söylediler ama 2 aydır tecil tarihi değişmiyor. Askere alınır mıyım? Veya yükseklisansa başvurabilir miyim okul bitmeden? Yanıtlarsanız çok makbule geçecek. Şindiden teşekkürler.


Hocam bende biraz araştırdım konu hakkında 29 yaşına kadar bir problem yok 29 yaşında olupta askerlik dönemi gelirse o yılı bitirme diye bir şeyler geçiyor.Tam emin olmamakla birlikte sanırım okulu bitirme hakkı tanıyor o yıl için.